FITNESS

Cvičení s gymnastickým míčem

6. března 2020
cvičení s gymnastickým míčem

Připravila jsem video se základními cviky s gymnastickým míčem, které jsou vhodné pro ženy po porodu a pro ženy po císařském řezu. Cvičení je zaměřeno na dolní část těla, a to hýždě, hamstringy (zadní část stehen), quadricepsy a vnitřní stranu stehen. Opět doporučuji před každým cvičením dynamický strečink na zhruba 5 až 10 minut a po cvičení věnovat 10 minut statickému strečinku.

Toto cvičení se zahřátím a strečinkem vám zabere okolo 30 minut.

ZÁSOBNÍK CVIKŮ:

  1. Dřepy s gymnastickým míčem o zeď: Opřete míč proti stěně a postavte se zády k němu tak, že zády a rameny se tiskněte k míči, chodidla rozkročte a posuňte je mírně dopředu tak, jak vidíte ve videu a kolena při dřepu byla v pravém úhlu. Tento cvik proveďte 30-krát.
  2. V dřepu s gymnastickým míčem o zeď: Zůstaňte v dřepu, kolena v pravém úhlu a lehce pérujte 30-krát.
  3. Stlačení míče mezi koleny: Posaďte se na zem a vložte gymnastický míč mezi kolena. Stlačte míč koleny a vydržte 3 vteřiny. Tento cvik opakujte 15-krát.
  4. Zdvih na gymnastickém míči: Lehněte na záda s pažemi po stranách lehce od těla, chodidla položte na míč a přikrčte kolena. Zvedněte pánev a odlepte dolní část těla od země. Tento cvik proveďte 15-krát.
  • Proveďte celkem 3 kola těchto cviků. Všechny cviky ve videu jdou za sebou tak, jak jsem je očíslovala výše.

CVIČENÍ S MÍČEM

Mohlo by se Vám také líbit